کرمان، سیرجان، منطقه ویژه اقتصادی سیرجان، بلوار پارس، خیابان پاستور، ساختمان دوساری

نقره چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟

همانطور که  می دانید دانش و تکنولوژی در حال پیشرفت است. بنابراین انسان ها همواره در حال کشف طبیعت و استفاده از منابع مختلف آن هستند. زمین و طبیعت ان تنها مربوط به  درختان و گیاهان نمی شود بلکه درون آن نیز سرشار از معادنی است که در طول سالیان دراز طی فرایندهای طبیعی و جغرافیایی ایجاد شده اند که اصلا شبیه به مواد اولیه خود نیستند. از جمله مواد با ارزش درون زمین نقره است که امروزه با پیشرفت دانش و تکنولوژِی کاربرد زیادی در زندگی بشر دارد. شرکت هیرسا صنعت هماد فعال در زمینه تولید نقره در سراسر کشور است. این مجموعه با داشتن تیم تخصصی در این زمینه آماده ارائه بهترین خدمات به مشتریان است.

تولید نقره

نقره چگونه تولید می شود؟

سنگ ها و کانی ها یکی از انواع منابع برای زمین هستند. این مواد از مرکز زمین و در اثر سوختن و ذوب شدن ساخته می شوند. این مواد در نهایت با تولید گازهای درون زمین و فشارهای موجود از آتشفشان ها به صورت مذاب خارج می شوند. نقره نیز یکی از فلزاتی است که به همین صورت خارج می شود. تنها تفاوت این فلز این است که قابلیت حل شدن با بقیه کانی ها و نمک های پوسته زمین را دارد.

این مواد مذاب توسط اکسیژن سرد می شوند. درنهایت به صرت جامد در می ایند و در میان سنگ ها جا می گیرند. همانطور که می دانید مبدا اکثر فلزات هسته زمین است که حرارت آن ۲۰۰ تا ۴۰۰ درجه فارنهایت است که به طور کامل مذاب است. هرعنصر اگر محیط اولیه خود را ترک کند باز هم ویژگی های آن محیط را حفظ می کند. اگر به صورت جامد هم در بیاید باز امکان ذوب مجدد را دارد.

تولید نقره

نقره از چه سنگ هایی بدست می آید؟

بعضی ها بر این باورند که نقره یک سنگ یا فلز مجزا مانند طلا است. اما باید بدانید فلز نقره مانند گروه خونی o  است و خود را با تمام کانی ها منطبق می کند و در آن ها حل می شود. نقره در بسیاری از فلزات مانند مس و سرب یافت می شود. در معادن طلا، روی و نیکل هم مقداری نقره وجود دارد. در زمان ذوب فلز اصلی امکان جداسازی فلز نقره نیز فراهم می شود.

کاربرد نقره

امروزه کاربرد نقره بسیار گسترده شده به طوریکه در بیشتر صنایع از نقره استفاده می شود. در ادامه قصد داریم شما را با کاربرد های فلز نقره آشنا کنیم.

ظروف قیمتی

به دلیل خاصیت ضدباکتری بودن نقره و اینکه مانند سایر فلزات در برابر رطوبت اکسیده نمی شود هنوز هم از آن به عنوان ماده اصلی ظروف قیمتی استفاده می شود. ظروف نقره اغلب جنبه تزئینی دارند.

صنعت ورزشی

همانطور که می دانید ارزش نقره پس از طلا است. بنابراین از این فلز به عنوان جایزه یا نشان در مسابقات به نفر دوم داده می شود. جوایز می توانند به صورت مدال،% توپ نقره یا جام باشند.

عکاسی و تصاویر

از نقره های برمید و یدید به دلیل حساس بودن در برابر نور در عکاسی استفاده می شود. امروزه با وجود عکاسی های دیجیتال هنوز هم از نمک های نقره برای تولید تصاویر استفاده می شود.

صنعت تولیدی

از این فلز همچنین برای لحیم کاری قطعات استفاده می شود. علاوه براین از فلز نقره در تراشه های RFID برای محصولات پست شده استفاده می شود. از دیگر موارد کاربرد این فلز در صنعت عبارتند از: تراشه های LED ، راکتورهای هسته ای، باتری ها صفحه نمایش های لمسی مواد نگهدارنده چوب، دندانپزشکی

جواهرات

امروزه مهم ترین کاربرد فلز نقره به صورت زیورآلات و جواهرات است. استفاده از جواهرات و زیورآلات در کشورهای مسلمان بیشتر است. این موضوع به دلیل این است که اسلام استفاده از طلا را برای مردان منع کرده است همچنین استفاده از انگشتر نقره را بسیار سفارش کرده است. به مرور زمان استفاده از زیورآلات نقره برای بانوان هم مورد پسند واقع شد. بعضی از این زیورآلات عبارتند از: انگشتر،ساعت نقره، نیم ست زنانه، گردنبندهای زینتی، حلقه ازدواج،

مزایای کانی نقره

ماندگاری بالا

نقره یکی از فلزات غیراکسید است که ماندگاری بسیار بالایی دارد.

خواص ضدباکتری نقره

نقره پس از رسیدن به سطح زمین با نمک های موجود در پوسته حل می شود. همانطور که می دانید نمک یکی از عناصر ضدباکتری است بنابراین نقره هم خاصیت ضدباکتری دارد. تاثیر ضدباکتری بودن فلز نقره به صورت سطحی بر روی آب است و نه به صورت خوراکی یا تاثیر آن برروان .

به طور مثال در برخی از فیلترهای تصفیه آب مقادیر کمی اکسید نقره برای جلوگیری از آلودگی های باکتریایی در داخل فیلتر قرار می دهند.

استفاده از نقره برای سرمایه گذاری

همانطور که گفته شد نقره جز فلزات قیمتی و با ارزش محسوب می شود. برای این منظور شما می توانید محصولات مختلفی از نقره مانند انگشتر را خریداری کنید و برای خود نگه دارید. پش بینی های جهان بر این اساس است که در آینده نقره از ارزش بسیار بالایی برخوردار می شود. بنابراین سرمایه گذاری می تواند سود خوبی برای شما داشته باشد.

تولید نقره در ایران و جهان

باید بدانید بیشترین تولید نقره در جهان به صورت محلول جانبی از استخراج موادی مانند سرب، روی، طلا، مس و نیکل به دست می آید. سنگ معدنی نقره نیز وجود دارد اما بسیار نادر است. منابع کلی تامین نقره به صورت زیر هستند:

  • کانی های نقره
  • کانی های سرب و روی
  • کانی های مس و نیکل
  • کانی های طلا
  • کانی های قلع و نقره

تولید نقره در جهان

بزرگ ترین تولیدکنندگان نقره در سراسر جهان کشورهای مکزیک، پرو، چین، روسیه، لهستان و … هستند. در سال ۲۰۱۷ بیشترین میزان تولید نقره مربوط به کشور مکزیک بوده است. این شرکت خانه یکی از بزرگ ترین شرکت های استخراج و فراوری نقره در جهان به نام فرنسیو است. فرنسیو در شش معدن مختلف در مکزیک تولید طلا و نقره را انجام می دهد.

 پس از مکزیک کشور پرو با تولید ۴۵۰۰ تن در سال ۲۰۱۷ دومین کشور تولید کننده نقره در جهان شد. کشور پرو بزرگترین ذخایر نفتی جهان که به ۹۳۰۰۰ تن می رسند را در اختیار دارد. این میزان نقره بهره برداری نشده در این کشور می تواند آن را به عنوان رتبه نخست تولید کنندگان نقره برساند.

پس از پرو، چین سومین کشور تولید کننده نقره در جهان است که بخش بزرگ تولید این کشور به توسعه فعالیت های معدن کاری نسبت داده شده است. این به این دلیل است که تا سال۲۰۱۲ بیش از ۹۵ درصد تولید این کشور در زمینه محصولات جانبی سایر پروژه های معدنکاری بود.

تولید نقره

تولید نقره در ایران

تولید نقره

ایران نیز یکی از کشورهای معدن خیز جهان است که سالانه میزان زیادی از تولید نقره به خود اختصاص می دهد. در کشورایران نقره اغلب در کانی هایی مانند سرب، مس و روی یافت می شود. به طور مثال در ایران از هر تن سرب حدود ۳ کیلوگرم نقره وجود دارد. در ایران معادن نقره در شهرهایی مانند گلپایگان، دامغان و کمربند فلزی که از ملایر اصفهان می گذرد. همچنین معدن لاطلا نیز در استان کرمان است که به عنوان بهشت معادن ایران است. شرکت هیرسا صنعت هماد فعال در زمینه تولید انواع تجهیزات تولید نقره در سراسر نقاط ایران است.

رسوب نقره با استفاده از نمک

دراین روش با اضافه کردن مقداری نمک یا جوهر نمک به محلول نیترات نقره، نقره به صورت کلرید نقره از محلول رسوب می کند. از این روش در زمانی استفاده می شود که در محلول مقدار قابل توجهی پالادیوم وجود داشته باشد. وجود پالادیوم نقره در محلول سبب جلوگیری از آلودگی رسوب نقره می شود.

رسوب نقره با استفاده از مس

در این روش نیز باید یک شمش مسی را درون محلول قرار دهید تا نقره از محلول رسوب کند. این روش در مقایسه با روش رسوب نقره با استفده از نمک بسیار سریعتر و کم دردسرتر است. اما اگر در محلول فلز پالادیوم وجود داشته باشد همراه پودر نقره رسوب خواهد کرد.

منابع اصلی سنگ نقره کشور ایران کدامند؟

همانطور که گفته شد نقره از جمله فلزات پرکاربرد در صنایع مختلف است که استفاده زیادی از آن می شود. در کشور ما نیز معادن استخراجی فراوانی برای این فلز وجود دارد. از معادن بزرگ تولید نقره در کشور ایران می تواه به موارد زیر اشاره کرد:

معدن سرچشمه

این معدن به طور تقریبی در ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی استان کرمان واقع است که بزرگترین معدن استخراجی فلز مس در ایران است.  از نظر جغرافیایی این معدن برروی کمربند جهانی مس قرار دارد و استخراج فلز مس از این معدن بسیار بالا است.

معدن سونگون

ابن معدن که در ورزقان قرار دارد یکی از بزرگترین معادن استخراج مس و نقره در ایران محسوب می شود. در این معدن بیش از یک میلیارد تن سنگ مس ذخیره شده است. علاوه بر مس عناصر دیگری نیز مانند طلا، روبیدیوم، پلاتین و … از این معدن استخراج می شوند. این معدن از قدیمی ترین معادن ایران به شمار می آید و قدمت آن به دوره قاجار برمی گردد.

استخراج نقره

 

همانطور که می دانید فلز نقره به صورت خالص یا ترکیبی با دیگر فلزات در معادن یافت می شود. در اکثر مواقع این فلز از معادن دیگر استخراج می شود و به عنوان فلز جانبی شناخته می شود. بعد از استخراج از معادن به کارخانه برده می شود و با انجام یکسری اعمال فیزیکی و شیمیایی نقره  با درصد خلوص مورد نظر استخراج می شود. به طور معمول فلز نقره با گوگرد، آرسنیک، آنتیموان یا کلر در سنگ معدن های مختلف ترکیب می شود.

شرکت هیرسا صنعت هماد

شرکت هیرسا صنعت هماد فعال در زمینه ساخت انواع تجهیزات صنعتی در استان تهران و سایر نقاط کشور است این شرکت با داشتن تجهیزات نوین آماده ارائه برترین خدمات در این زمینه به مشتریان عزیز می باشند. برای ثبت درخواست مورد نظر خود با ما تماس بگیرید.