کرمان، سیرجان، منطقه ویژه اقتصادی سیرجان، بلوار پارس، خیابان پاستور، ساختمان دوساری

خشک کن صنعتی چیست؟ انواع خشک کن های صنعتی کدامند؟

خشک کن صنعتی

انواع خشک کن های صنعتی کدامند؟

خشک کردن یکی از روش های اصلی نگهداری مواد غذایی است که امروزه به راحتی به وسیله دستگاه های خشک کن انجام می شود. کاهش و از بین بردن میکروارگانیسم های بیماریزا و همچنین افزایش طول عمر مواد غذایی مهم ترین دلایل خشک کردن محصولات غذایی هستند.  محیط های آبی و مرطوب زمینه مناسبی را برای رشد انواع آلودگی ها به وجود می آورند. شرکت هیرسا صنعت هماد برترین در زمینه ساخت انواع خشک کن های صنعتی  در تمام نقاط ایران است.

روش های خشک مردن مواد غذایی کدامند؟

خشک کردن طبیعی

در این روش با استفاده از عوامل طبیعی مانند انرژی خورشیدی به خشک کردن مواد غذایی می پردازند.

خشک کردن مصنوعی

در این روش با استفاده از ماشین آلات خشک کن برای جذب و حذف آب اضافی موجود در مواد غذایی استفاده می کنند. استفاده از این روش مدت زمان نگهداری از مواد غذایی را افزایش می دهد.

خشک کن صنعتی

انواع خشک کن میوه و سبزی صنعتی

خشک کن های صنعتی به روش تصعیدی یا انجماد

در اغلب موارد که محصولات غذایی نسبت به حرارت حساس هستند برای خشک کردن آن ها از طریق تصعید رطوبت اقدام می کنند. با استفاده از این خشک کن ابتدا محصول مورد نظر منجمد می شود در ادامه محلول منجمد شده که آب است از طریق تصعید تحت خلا از مواد غذایی خارج می شود. با استفاده از این روش خشک کردن می توان ماندگاری محصولات و حمل و نقل آن ها را آسان تر کرد.

هزینه طراحی و ساخت این دستگاه ها بسیار بالا است و سرعت تولید ان نیز بسیار پایین است بنابراین قیمت تمام شده محصول نهایی بسیار بالا است. انواع مختلفی از خشک کن های تصعیدی ساخته شده اند که عبارتند از:

خشک کن  سینی دار

ابتدایی ترین و معمولی ترین نوع خشک کن که امروزه در صنایع مختلف استفاده می شود خشک کن تصعیدی سینی دار است. یکی از قسمت های تشکیل دهنده این دستگاه کندانسور است که می تواند مانند گرم کننده سینی ها در همان اتاقک قرار بگیرد و یا در اتاقک جداگانه ای که به وسیله یک لوله با قطر بزرگ به اتاقک وصل است سوار شود. در نهایت محصول بر روی این سینی ها قرار می گیرد و خشک می شود.

خشک کن تونلی

در این مدل از دستگاه خشک کن فرایند به این صورت است که سینی از یک طرف وارد دستگاه خشک کن می شود و از طرف دیگر بیرون می آید. کندانسور آن به وسیله یک دستگاه سردکننده آمونیاکی سرد می‌شود. از ویژگی های این دستگاه می توان به کنترل بارگیری در این خشک کن اشاره کرد که با سهولت بیشتری انجام می شود. در صورت بالا رفتن ظرفیت می توان دبی جریان را بالا برد.

 

خشک کن خورشیدی میوه و سبزی

یکی از بهترین و مقرون به صرفه ترین روش های خشک کن مواد غذایی، خشک کن خورشیدی است. خشک کن های خورشیدی نیز در دو نوع زیر ساخته می شوند:

خشک کن خورشیدی پسیو

از نام های دیگر این دستگاه سیستم گردش طبیعی یا همرفت طبیعی نیز می باشد. میزان اندازه ان ها به صورتی است که بتوان از آن در یک مزرعه استفاده کرد. نحوه کار خشک کن خورشیدی به این صورت است که سیستم هوای گرم توسط خورشید در بین محصولات با استفاده از نیروی رانشی یا فشار هوا جریان پیدا می‌کند.

خشک کن خورشیدی اکتیو

در این خشک کن نیز مانند نوع پسیو با استفاده از نور خورشید به خشک کردن محصولات می پردازند.

خشک کن صنعتی با استفاده از هوای داغ

از پرکاربردترین و بهترین روش های تولید سبزیجات و میوه های خشک استفاده از دستگاه هایی است که با استفاده از روش هوای داغ کار می کنند. در این نوع خشک کن یک منبع تولید گرما تعبیه شده است که گرمای قابل کنترل را تولید می کند و با استفاده از آن زمینه خروج رطوبت از میوه و سبزی را فراهم می‌کند.

پیچیده ترین قسمت این دستگاه سیستم گردش هوای دستگاه است. این پیچیدگی به این دلیل  است که باید گرمای تولید شده در یک نقطه به صورت یکنواخت و یکدست به صورت عمودی و افقی پخش شود و دوباره به کوره برگردد. این خشک کن ها نیز در دو نوع کابینتی و تونلی ساخته می شوند.

خشک کن کابینی یا کابینتی

یکی از پرکاربردترین انواع خشک کن که برای خشک کردن انواع چیپس میوه و سبزی به کار می رود خشک کن های کابینی یا کابینتی هستند. این دستگاه به دلیل قیمت مناسب، فضای مناسبی که اشغال می کندو همچنین به دلیل کاربری آسانی که دارد برا ی مصارف خانگی و کارگاهی بسیار پرطرفدار است. این خشک کن در سه دسته تک کابین، دوکابین و سه کابین تقسیم بندی می شود. انتخاب نوع این خشک کن بستگی به حجم تولید مواد دارد. در خشک کن های کابینتی بعد از نفوذ هوای گرم به صورت غیر مستقیم عمل خشک کردن انجام می شود و دما و رطوبت قابل کنترل است.

خشک کن تونلی

دستگاه خشک تونلی به صورت کانتینیوس یا نواری است که شامل طبقاتی است که به صورت ریلی در دستگاه قرار می گیرند. قیمت این خشک کن در مقایسه با سایر خشک کن ها بسیار کمتر است و هزینه نگهداری و تعمیرات آن ارزان تر است. از این دستگاه برای خشک کردن انواع میوه، سبزی و سیفی جات استفاده می شود. سوخت این دستگاه براساس سفرش مشتری می تواند با گاز، برق یا گازوئیل طراحی شود. از این دستگاه برای مصارف بالای ۶۰۰ کیلوگرم میوه در سال استفاده می شود.

خشک کن صنعتی

نتیجه گیری:

با پیشرفت دانش و تکنولوژی ماشین الات و تجهیزات بسیار زیادی به وجود آمده اند. یکی از تجهیزات پرکاربرد خشک کن های صنعتی هستند که در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می گیرند. شرکت هیرساصنعت هماد برترین شرکت تولیدکننده انواع خشک کن صنعتی در سراسر نقاط کشور است.

برای ثبت درخواست
خشک کن صنعتی چیست؟ انواع خشک کن های صنعتی کدامند؟
کافیست فرم زیر را پر کنید.